martes, 22 de noviembre de 2011

El primer Banc (de València) de la nova Bankia en ser intervingut

El que són els nombres. 3 milions d’euros li va prestar el Banc de València a l’exemple de bon polític, per a Mariano Rajoy, l’exministre Jaume Matas. El préstec era per a la seva fiança, que és molt dur dormir en la presó, i la garantia el seu modest palauet de Palma de Mallorca, taxat en 4 milions d’euros.

Amb un retard sospitós, que el banc estava molt ocupat a tapar el seu forat com per a caminar amb execucions de deutes milionaris (segurament sí tenen temps per a desnonar a les famílies que no poden pagar la seva hipoteca), el palauet es troba actualment en procés de subhasta judicial, ja que el Molt Honorable Expresident del Govern de les Illes Balears no paga el seu deute.

I 3 milions per 1.000, són 3.000 milions d’euros el que ens va a costar als contribuents, en diners públics, el forat d’1.000 milions d’euros del Banc de València: 1.000 milions en vena, més altres 2.000 milions a crèdit.

El xec, endossat pel Banc d’Espanya, el signa el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB). El compte la paguem tots els ciutadans. Ah!, per si se’ns havia oblidat: es tracta d’un préstec, que el banc ha de retornar, amb interessos.

Bankia ha llevat ferro a l’assumpte, encara que el banc de Bancaixa està participat en un 27% pel Banco Financiero y de Ahorros (BFA), la matriu de Bankia. No podia ser d’una altra forma: paguen els diners públics.

Fins i tot Rodrigo Rato agraeix a José Luis Olives (expresident del PP en la Generalitat Valenciana, president de Bancaixa, expresident de Banc de València) la seva dimissió de les vicepresidències de BFA i Bankia. És que, el Sr. Olives, ha renunciat als 3 milions d’euros d’indemnització per abandonar els seus càrrecs, i no ho sabem?

Quan veurem en la presó als gestors responsables del saqueig de les entitats de crèdit? Segueixen gestors d’aquesta mena en llocs de responsabilitat, en les caixes i en els bancs de caixes?

S’han intervingut tres caixes d’estalvi. El primer banc de la nova banca, té l’honor de comptar amb el primer banc intervingut, de les quatre entitats que ho han sigut en els últims mesos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario